Aandacht. Verbinding. Creatie.

“Intelligent, belezen en ervaren. Op mijn kwetsbaarst voelde ik me meteen veilig bij Mathieu. Ik wist direct dat ik met hem mijn weg weer zou vinden.”

Welkom! Ik ben Mathieu Devies, klinisch psycholoog, psychotherapeut en hartcoherentiecoach.

Ik leer mensen aandacht te hebben voor zichzelf. Voor hun emoties en hun lichaam. Voor hun hier en nu. Want wanneer je in verbinding staat met jezelf, kan je verbinding maken met anderen. En dan zie je dat ook jij invloed hebt op het geheel. Jij kan jouw de wereld mee creëren.

Ik help daarbij, vanuit een onwrikbaar vertrouwen in het zelfgenezende vermogen van elke mens en de inzichten die ons lichaam ons toont. Daar blijf ik me in verdiepen. Ik lees en studeer voortdurend en volg opleidingen die mijn kennis van het menselijke brein aanscherpen. Met bijzondere aandacht voor de mind-body-connectie.

In mijn werk combineer ik die theoretische en praktische kennis met een sterk inlevingsvermogen. Mijn ervaren blik herkent meteen het potentieel van elke persoon en zorgt ervoor dat mensen zich meteen gezien en erkend voelen.

Wie ben ik?

In 1996 besliste ik op de valreep om in Leuven niet voor ingenieur maar voor psycholoog te studeren. 

Pas op mijn 35ste ontdekte ik mijn hoogsensitiviteit. Ik werkte al jaren als eerstelijnspsycholoog en klinisch psycholoog in een voorziening voor mensen met een beperking, maar pas tijdens een aanvullende opleiding over HSP vielen alle puzzelstukjes in elkaar.

Sinds dit nieuwe inzicht maak ik vaker verbinding met mezelf. En werd het mijn doel om anderen op dezelfde manier te versterken. Ik blend mijn kennis over de menselijke mind-body-connectie, neurofysiologie, de kracht van ademhaling en kwantumfysica tot doeltreffende handvatten om veerkracht en genezing te bevorderen.

“Ook andere therapeuten erkenden mijn hoogsensitiviteit, maar bij Mathieu zag ik daarbovenop herkenning. Dat maakte zijn erkenning voor mij meer waard en zijn ondersteuning groter. Hier voelde ik me écht gezien."

Zo help ik jou

Nieuwe perspectieven ontdekken geeft mij energie. Samen met jou denk ik vérder. We verkennen alle mogelijke wegen, maar houden oplossingsgericht de voeten op de grond.

Je kan bij mij terecht voor (HSP-)coaching, psychotherapie, hartcoherentietraining en partnerrelatietherapie. Ik ben erkend als klinisch psycholoog, systeemtheoretisch psychotherapeut, (EFT-) relatietherapeut, HSP professional, ACT-psychotherapeut, hartcoherentie-coach en EMDR practitioner (i.o.).

Ik gids en ondersteun je bij jouw traject. Door met elkaar te verbinden en samen te resoneren, vinden we jouw authentieke ‘ik’.

“Mathieu heeft een kolossaal empathisch vermogen. Hij kan heel goed intunen op wie je bent én voelt op elk moment hoe je erbij zit, wat je nodig hebt."

Ik leer jou helpen

Wanneer ik mijn voortdurend groeiende kennis kan delen met andere zorgverleners, leef ik op. De polyvagaaltheorie, hartcoherentie, EMDR … Erover vertellen en in gesprek gaan met collega-hulpverleners, vind ik enorm verrijkend.

De trainingen die ik geef zie ik als een echte win-win: ik vertel je op een meeslepende manier wat ik weet, en uit jouw reacties en feedback leer ik weer bij.

“Mathieu voelt perfect aan of zijn publiek mee is en hoe hij zijn toehoorders het best kan boeien. Bovendien heeft hij een onstilbare honger naar kennis. Opleiding geven past dus echt bij zijn natuur."

Opleidingen psychologie en therapie

 • Klinische psychologie, KU Leuven, 2001.
 • Opleiding Gezondheidstherapie, Europese Academie, 2004.
 • Systeemtheoretische psychotherapie, Interactieacademie, Antwerpen, 2014.
 • Werken met de taal van DUPLO-poppen, Petra Danneels, Gent, 2013.
 • HSP voor professionals, Vrije Universiteit Brussel (VUB), 2016.
 • PSYCH-K ® facilitator, Gent, 2017.
 • Opleiding stress & burnout, over werkhervatting na langdurige afwezigheid, Reboarding.be, 2017.
 • Jaaropleiding Partnerrelatietherapie, School 4 Power, 2018.
 • Introductie ´Lego® Serious Play®´, Quest-it, 2018.
 • Acceptance and Commitment Therapy, Act Academie, 2018.
 • Basistraining EFT – Emotionally Focused Therapy – externship, EFT Belgium, 2019.
 • Opleiding tot hartcoherentiecoach, Nerva, 2019.
 • Basisopleiding EMDR – deel 1 en 2, Integrativa, 2021 en 2022.
 • Hartcoherentie voor kinderen, Nerva, 2021.
 • Mindful Self-Compassion Core Skills Training, Greater Good Science Center, 2022
 • Opleiding Ademwerk, SMARA opleidingen – NL, 2023

Aangesloten bij deze vakorganisaties:

Erkenningen

 • Visumnummer klinisch psycholoog: 267256
 • Inschrijvingsnummer psychologen: 781105750