Het beste medicijn zit in je

Ontdek de kracht van een ademsessie Bewust Verbonden Ademhaling.

Ervaar meer emotioneel evenwicht, rust, focus, en persoonlijke groei met Bewust Verbonden Ademhaling – een krachtige, liefdevolle, zelfhelende techniek.

Bewust Verbonden Ademen is een krachtige, liefdevolle, zelfhelende ademhalingstechniek die op lichamelijk, emotioneel en mentaal welzijn inwerkt.  

Het verbonden ademen is een effectieve ademhalingstechniek die maakt dat je aan oude patronen en blokkades kunt werken. 

Door bewust te ademen kom je meer in je lichaam. Je leert volledig en ruim te ademen waardoor je voller en meer intens kunt leven.

Het uiteindelijke resultaat is een verbetering van emotioneel evenwicht, meer rust, betere focus, en meer persoonlijke ruimte en groei.

 

“Op dit moment, een tweetal uur na de sessie, ervaar ik nog steeds een helder hoofd. Voel ik mij verbonden met mijn lijf, is de zwaarte in mijn maag verdwenen, voel ik warmte in bekken en bovenbenen. Tijdens de sessie was er veel: voelbare energie-verschuivingen, verdriet, vrije adem, gevoel van ruimte, mezelf graag zien, dankbaar zijn voor mijn leven. Een herbevestiging dat ik met muziek andere mensen kan raken. Dat verbonden zijn met mijn lichaam veel vrijheid en blijheid schenkt. Dat er een gigantische kracht huist in mijn lichaam, dat ik daarop mag vertrouwen en ruimte mag geven. Ik hoef er geen schrik voor te hebben! "Je mag ruimte innemen” deed me dieper ademen dan ik ooit gedacht had dat kon."

Verlang je naar meer energie, helderheid en kracht?
Ontdek de weg van Bewust Verbonden Ademen.

Je adem is onlosmakelijk verbonden met je leven en onthult veel over je welzijn. Met Bewust Verbonden Ademhaling ruimen we blokkades op, zodat levensenergie vrijer kan stromen.

Als baby adem je volledig ‘vrij’. Doorheen je leven bouw je beperkingen op in je ademhalingspatroon. Bepaalde situaties of gebeurtenissen kunnen zo overweldigend zijn dat je ze wegduwt. Maar ons lichaam slaat dat op. Deze spanning zet zich vast als geblokkeerde energie. Deze ‘bevroren’ toestand manifesteert zich onder de vorm van een niet-vloeiende ademhaling en spanning in het lichaam. Daardoor ervaren we een gebrek aan energie, stress, angst, negatieve gedachtestromen en allerhande psychosomatische stoornissen.

Via onze ademhaling breken we door die verschillende lagen en kunnen we mentale, emotionele en fysieke blokkades in de diepste kern losmaken.

Je ademhaling brengt je in contact met emoties en herinneringen, vooral wanneer deze onverwerkt of weggedrukt zijn, waardoor je deze kunt verwerken en loslaten.

“Mathieu heeft een hele zachte, liefdevolle aanwezigheid. De aanraking op de plaatsen waar ik dieper naar toe mocht ademenen hielpen enorm om aanwezig en bewuster te ademenen, alsook voelde de nabijheid fijn. De muziek was heel zacht en liefdevol en afgestemd op mijn proces. Deze ademsessie heeft mij een zachte en liefdevolle verbinding met alle cellen in mijn lichaam gegeven. Alsof alle delen van mijn lichaam thuis kwamen, in mijn hart. Een heel bijzondere ervaring, ik had een verlangen om meer verbinding te maken met mijn lichaam, meer te leven vanuit mijn hart in plaats vanuit mijn hoofd. Deze ervaring voelde heel zacht, belichaamde compassie voor ieder stukje van mezelf, dat ik lange tijd niet gevoeld heb of waar ik minder verbinding mee kon maken. Het was een thuiskomen, in kwetsbaarheid en in kracht tegelijk. Er was verdriet (herinneren van het gemis aan verbinding, pijn van mezelf klein maken, wegduwen) en vreugde en zachtheid tegelijk, alsof alles ok is zoals het is en voelt, de pijn en het verdriet, de kwetsbaarheid, en tegelijk de zachtheid en de goesting om voluit te leven en te ontdekken"

Bewust verbonden ademen

Bewust Verbonden Ademen (‘conscious connected breathing’ of ‘Rebirthing breathwork’) is een holistische, intuïtieve ademhalingstechniek waarbij actief de in- en uitademing met elkaar worden verbonden.

De verbonden ademhaling is een uitnodiging om op een zachte manier contact te maken met je werkelijke zelf en de adem te verdiepen.

Je ademhaling brengt je in contact met emoties en herinneringen, vooral wanneer deze onverwerkt of weggedrukt zijn, waardoor je deze kunt verwerken en loslaten. Er ontstaat verbinding met een diepere laag – voorbij de fysieke, mentale en emotionele laag – waarmee de verbinding met wie je in de essentie bent herstelt.

Er ontstaat een herstructurering op cellulair niveau en een loslaten van de chronische spanning in het zenuwstelsel.

Je adem maakt je bewust van hoe je op dit moment in het leven staat en wat er in beweging wil komen. Het doet je energie terug vrijelijk stromen.

Daardoor voelt je emotionele en fysieke rugzak na een ademsessie ineens een pak lichter.

Tijdens een ademsessie ontstaat er bewustzijn op dat wat eerder onbewust aanwezig was. Dit zorgt voor integratie en heling. Er ontstaan nieuwe perspectieven, ruimte voor groei, helderheid en een diepere verbinding met dat wat je werkelijk bent.

Met Rebirthing of bewust verbonden ademhaling kan je een gecontroleerd of geforceerd adempatroon op een liefdevolle en zachte manier doorbreken en daarmee ook de blokkades, verdrongen emoties of patronen die je niet langer dienen.

Door de ademhaling te verbreden leer je opnieuw vrij en ontspannen te leven.

Mathieu Devies Ademcoach - Ademsessie bewust verbonden ademen hartcoherentie Oosterzele Aandachtsacademie

De vijf grootste misvattingen over Bewust Verbonden Ademwerk - artikel op de breathworkmovement.nl

Binnen de wereld van de adem, zie je vaak ‘verbonden ademwerk’ voorbij komen, een zeer krachtige en helende vorm van ‘ademwerk’ (lees: het bewust veranderen / sturen van je anders spontane, automatische ademhaling, met een bepaald doel). Het ene ‘verbonden ademwerk’ is echter het andere niet, en voordat je een ademsessie boekt, is het fijn om eerst te weten hoe het precies zit.

Dit artikel gaat in op verbonden ademwerk: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de grootste misvattingen?

jouwadem-jouwmedijn-boek

Ontdek hoe een individuele 'Rebirthing Ademwerk'-sessie verloopt.

Tijdens een individuele sessie van anderhalf uur bied ik een veilige ruimte en ondersteun ik jou op maat.

De ademsessie wordt ingeleid en voorbereid met een begeleide meditatie en intentie-werk. Daarna gaan we kort ons lichaam activeren. Vervolgens gaan we ongeveer 45 minuten in de actieve bewust verbonden ademhaling.

Daarna brengen we de adem tot rust en volgt de integratie en ontspanningsfase. Wat aan de oppervlakte is gekomen en bewust is ervaren krijgt de tijd om geïntegreerd te worden. Deze integratiefase gaat vaak gepaard met gevoelens van vrijheid, vreugde, ontspanning, opluchting en verwondering.

De sessie wordt door muziek ondersteund.

We sluiten de sessie rustig af met een tasje thee.

Kostprijs: 95,00 euro voor een individuele sessie van anderhalf uur.

 

Ademcirkel

Ervaar de ‘vibe van een tribe’: kies voor één van mijn ademcirkels in groep.

Mijn missie?

Ik help mensen om authentiek en veerkrachtig in het leven te staan, door hen in contact te brengen met hun ware kern.
Als ademcoach help ik jou de kracht van de adem te ontdekken zodat je met meer rust, vitaliteit en authenticiteit je leven kunt leven. 💫✨

“…van reactief naar bewuste actie, van overleven naar floreren, stevig verankerd in verbinding met jezelf en je nabije omgeving…”

Aandachtsacademie Mathieu Devies Ademwerk - psychotherapie

Tegenindicatie

Verbonden ademwerk is niet geschikt bij zwangerschap, hartproblemen en hoge bloeddruk, diabetes, epilepsie, glaucoom, netvlies problemen, ernstige astma en een actieve drugs- of alcoholverslaving en psychiatrische problemen zoals angstaanvallen of psychose gevoeligheid.

Bij twijfel neem contact met mij op.

Online masterclass Polyvagaaltheorie en traumasensitief begeleiden

27 februari en 05 maart 2024 – 10u tot 12u óf een replay – 115,00 euro

Aandachtsacademie Mathieu Devies masterclass Polyvagaaltheorie Porges_2

Hartcoherentietraining in Scheldewindeke

Woensdagavond 05, 12 en 19 juni 2024 – 235,00 euro
Woensdagavond 13, 20 en 27 november 2024 – 235,00 euro

Aandachtsacademie Mathieu Devies hartcoherentie training online