Het beste medicijn zit in je

Meer vitaliteit en heling met een ademcirkel Bewust Verbonden Ademhaling.

De ademcirkels gaan maandelijks door in in de praktijk in Oosterzele – Scheldewindeke.  Eerst volgende data: 24 april, 29 mei en 26 juni 2024.

Breathe darling, just breathe. This is just a chapter, not your whole story.

Een ademcirkel is een ademsessie in groep. Tijdens de sessie maken we gebruik van de verbonden ademhaling en bevrijden hiermee opgeslagen spanningen en emoties. Emotionele blokkades en spanningen kunnen op deze manier opgeheven worden en maken ruimte voor innerlijke rust en harmonie.

Welkom !

Als baby adem je volledig ‘vrij’.

Doorheen je leven bouw je beperkingen op in je ademhalingspatroon. Bepaalde situaties of gebeurtenissen kunnen zo overweldigend zijn dat je ze wegduwt. Maar ons lichaam slaat dat op. Deze spanning zet zich vast als geblokkeerde energie. Deze ‘bevroren’ toestand manifesteert zich onder de vorm van een niet-vloeiende ademhaling en spanning in het lichaam. Daardoor ervaren we een gebrek aan energie, stress, angst, negatieve gedachtestromen en allerhande psychosomatische stoornissen.

Via onze ademhaling breken we door die verschillende lagen en kunnen we mentale, emotionele en fysieke blokkades in de diepste kern losmaken.

Wat is een ademcirkel?

Een ademcirkel is een ontdekkingsreis naar je binnenwereld met de ademhaling als motor. Deze innerlijke reis heeft een transformerend effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Tijdens de ademsessie doorleeft ieder zijn eigen unieke proces.

Door samen te komen in een cirkel en als één groep te ademen ondersteunen en versterken we elkaar. Dit schept een gevoel van veiligheid en verbondenheid.

Bewust Verbonden Ademen

Bewust Verbonden Ademen of “rebirthing-ademhaling” is een holistische, intuïtieve ademhalingstechniek waarbij actief de in- en uitademing met elkaar worden verbonden.

De verbonden ademhaling is een uitnodiging om op een zachte manier contact te maken met je werkelijke zelf en de adem te verdiepen. Je adem maakt je bewust van hoe je op dit moment in het leven staat en wat er in beweging wil komen. Het doet je energie terug vrijelijk stromen.

Je ademhaling brengt je in contact met emoties en herinneringen, vooral wanneer deze onverwerkt of weggedrukt zijn, waardoor je deze kunt verwerken en loslaten. Er ontstaat verbinding met een diepere laag – voorbij de fysieke, mentale en emotionele laag – waarmee de verbinding met wie je in de essentie bent herstelt.

Er ontstaat een herstructurering op cellulair niveau en een loslaten van de chronische spanning in het zenuwstelsel.

Daardoor voelt je emotionele en fysieke rugzak na een ademsessie ineens een pak lichter.

Tijdens een ademsessie ontstaat er bewustzijn op dat wat eerder onbewust aanwezig was. Dit zorgt voor integratie en heling. Er ontstaan nieuwe perspectieven, ruimte voor groei, helderheid en een diepere verbinding met dat wat je werkelijk bent.

Aandachtsacademie Oosterzele Scheldewindeke Mathieu Devies ademcirkels Bewust verbonden ademen

De vijf grootste misvattingen over Bewust Verbonden Ademwerk - artikel op de breathworkmovement.nl

Binnen de wereld van de adem, zie je vaak ‘verbonden ademwerk’ voorbij komen, een zeer krachtige en helende vorm van ‘ademwerk’ (lees: het bewust veranderen / sturen van je anders spontane, automatische ademhaling, met een bepaald doel). Het ene ‘verbonden ademwerk’ is echter het andere niet, en voordat je een ademsessie boekt, is het fijn om eerst te weten hoe het precies zit.

Dit artikel gaat in op verbonden ademwerk: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de grootste misvattingen?

jouwadem-jouwmedijn-boek

Hoe gaat een ademcirkel in zijn werk?

De ademsessie wordt ingeleid en voorbereid met een begeleide meditatie en intentie-werk. Daarna gaan we even dansen of doen we een bewegingsoefening om het lichaam te activeren en je energie te wakker te maken.

Vervolgens gaan we in de actieve bewust verbonden ademhaling.

Na een bepaalde tijd brengen we de adem tot rust en volgt de integratie en ontspanningsfase. Wat aan de oppervlakte is gekomen en bewust is ervaren krijgt de tijd om geïntegreerd te worden. Deze integratiefase gaat vaak gepaard met gevoelens van vrijheid, vreugde, ontspanning, opluchting en verwondering.

Tijdens de groepssessie bieden we je een veilige ruimte en ondersteunen je in de vrije expressie van je blokkades.

De sessie wordt ondersteund met muziek.

We sluiten de sessie rustig af met thee en een spontane uitwisseling.

Persoonlijke ademsessie Bewust Verbonden Ademhaling voor zelfhelend welzijn

Heb je nog weinig ervaring met lichaamswerk of persoonlijke ontwikkeling en/of heb je op dit moment veel stress in je lijf?  Neem dan vooraf contact op. Samen stemmen we af of deelname wenselijk is of een individuele sessie meer passend is.

Tegenindicatie

Verbonden ademwerk is niet geschikt bij zwangerschap, hartproblemen en hoge bloeddruk, diabetes, epilepsie, glaucoom, netvlies problemen, ernstige astma en een actieve drugs- of alcoholverslaving en psychiatrische problemen zoals angstaanvallen of psychose gevoeligheid.

Bij twijfel neem contact met mij op.

Mijn missie?

Ik help mensen om authentiek en veerkrachtig in het leven te staan, door hen in contact te brengen met hun ware kern.
Als ademcoach help ik jou de kracht van de adem te ontdekken zodat je met meer rust, vitaliteit en authenticiteit je leven kunt leven. 💫✨

“…van reactief naar bewuste actie, van overleven naar floreren, stevig verankerd in verbinding met jezelf en je nabije omgeving…”

Aandachtsacademie Mathieu Devies Ademwerk - psychotherapie

Praktisch

Breng zeker het volgende mee: lekker dekentje, jouw dagboek of iets om te schrijven, losse kledij en een flesje water.

De ademcirkels gaan maandelijks door in de praktijk in Scheldewindeke (Oosterzele – regio Gent) op de laatste woensdag van de maand met eerstkomende data op: 24/04/2024, 29/05/2024, 26,06/2024.

De duurtijd van de ademcirkel is telkens 2,5 uur.  Onthaal is om 19u00, na een 15-tal minuten gaan we van start.

Prijs per sessie: 60,00 euro inclusief BTW

Intekenen kan met volgende link: https://form.jotform.com/232465684712360 

Online masterclass Polyvagaaltheorie en traumasensitief begeleiden

27 februari en 05 maart 2024 – 10u tot 12u óf een replay – 115,00 euro

Aandachtsacademie Mathieu Devies masterclass Polyvagaaltheorie Porges_2

Hartcoherentietraining in Scheldewindeke

Woensdagavond 05, 12 en 19 juni 2024 – 235,00 euro
Woensdagavond 13, 20 en 27 november 2024 – 235,00 euro

Aandachtsacademie Mathieu Devies hartcoherentie training online