Het beste medicijn zit in je

Ontdek de kracht van ademwerk voor rust en vitaliteit.

Als ademcoach help ik jou de kracht van de adem te ontdekken, waardoor je meer rust, vitaliteit en authenticiteit in je leven kunt ervaren.

"De gejaagdheid en druk heeft een invloed op de ademhaling. En de ademhaling beïnvloedt het totale welzijn."

Ademen is niet slechts een automatische functie; het is de sleutel tot welzijn. Jouw ademhaling is de afstandsbediening op jouw zenuwstelsel en dus de dirigent van je lichaam. Door hem bewust te sturen, heb je direct invloed op wat er zich afspeelt in jouw lijf en hoofd. Het geeft je controle over je gezondheid en stresslevels en zorgt voor meer emotionele balans, mentale kracht en plezier.

In onze complexe en overprikkelende wereld ervaren velen stress en fysieke klachten zoals hyperventilatie, vermoeidheid en hoofdpijn. Velen worstelen met angsten, spastische darmen en onrust.

Bij alle fysieke en mentale klachten die je ervaart, denk je vaak niet aan de adem als mogelijke remedie. Laat staan als mogelijke oorzaak. Als gevolg van stress en/of ingrijpende gebeurtenissen in je leven kan je adempatroon flink ontregeld raken. En de manier waarop je ademt is van grote invloed op je fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

Als ademcoach helpt ik jou de kracht van de adem te ontdekken zodat je met meer rust, vitaliteit en authenticiteit je leven kunt leven.

Ontdek de kracht van jouw adem – het is jouw leven !

“Op dit moment, een tweetal uur na de sessie, ervaar ik nog steeds een helder hoofd. Voel ik mij verbonden met mijn lijf, is de zwaarte in mijn maag verdwenen, voel ik warmte in bekken en bovenbenen. Tijdens de sessie was er veel: voelbare energie-verschuivingen, verdriet, vrije adem, gevoel van ruimte, mezelf graag zien, dankbaar zijn voor mijn leven. Een herbevestiging dat ik met muziek andere mensen kan raken. Dat verbonden zijn met mijn lichaam veel vrijheid en blijheid schenkt. Dat er een gigantische kracht huist in mijn lichaam, dat ik daarop mag vertrouwen en ruimte mag geven. Ik hoef er geen schrik voor te hebben! "Je mag ruimte innemen” deed me dieper ademen dan ik ooit gedacht had dat kon."

“Mathieu heeft een hele zachte, liefdevolle aanwezigheid. De aanraking op de plaatsen waar ik dieper naar toe mocht ademenen hielpen enorm om aanwezig en bewuster te ademenen, alsook voelde de nabijheid fijn. De muziek was heel zacht en liefdevol en afgestemd op mijn proces. Deze ademsessie heeft mij een zachte en liefdevolle verbinding met alle cellen in mijn lichaam gegeven. Alsof alle delen van mijn lichaam thuis kwamen, in mijn hart. Een heel bijzondere ervaring, ik had een verlangen om meer verbinding te maken met mijn lichaam, meer te leven vanuit mijn hart in plaats vanuit mijn hoofd. Deze ervaring voelde heel zacht, belichaamde compassie voor ieder stukje van mezelf, dat ik lange tijd niet gevoeld heb of waar ik minder verbinding mee kon maken. Het was een thuiskomen, in kwetsbaarheid en in kracht tegelijk. Er was verdriet (herinneren van het gemis aan verbinding, pijn van mezelf klein maken, wegduwen) en vreugde en zachtheid tegelijk, alsof alles ok is zoals het is en voelt, de pijn en het verdriet, de kwetsbaarheid, en tegelijk de zachtheid en de goesting om voluit te leven en te ontdekken."

Mijn missie?

Ik help mensen om authentiek en veerkrachtig in het leven te staan, door hen in contact te brengen met hun ware kern.
Als ademcoach help ik jou de kracht van de adem te ontdekken zodat je met meer rust, vitaliteit en authenticiteit je leven kunt leven. 💫✨

“…van reactief naar bewuste actie, van overleven naar floreren, stevig verankerd in verbinding met jezelf en je nabije omgeving…”

Aandachtsacademie Mathieu Devies Ademwerk - psychotherapie

Persoonlijke ademsessie Bewust Verbonden Ademhaling voor zelfhelend welzijn

Bewust verbonden ademen is een krachtige, liefdevolle, zelfhelende ademhalingstechniek die op lichamelijk, emotioneel en mentaal welzijn inwerkt. Het verbonden ademen is een effectieve ademhalingstechniek die maakt dat je aan oude patronen en blokkades kunt werken.

Verlang je naar meer energie, helderheid en kracht? Ontdek de weg van Bewust Verbonden Ademen.

Hartcoherentietraining

Hartcoherentietraining, een evidence based en meetbare techniek, brengt lichaam en brein tot rust met eenvoudige ademhalingsoefeningen. Een handig hulpmiddel in stressvolle periodes, kortom stressmanagement.

Kom je moeilijk tot rust en geraak je niet uit je hoofd, dat is hartcoherentie dé tool voor meer innerlijke rust en veerkracht.

Ademcirkel

Ontdek je binnenwereld met een ademcirkel: een transformerende reis op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Wil je genieten van het helend effect van ademen in groep? Je bent super welkom.

Online masterclass Polyvagaaltheorie en traumasensitief begeleiden

27 februari en 05 maart 2024 – 10u tot 12u óf een replay – 115,00 euro

Aandachtsacademie Mathieu Devies masterclass Polyvagaaltheorie Porges_2

Hartcoherentietraining in Scheldewindeke

Woensdagavond 05, 12 en 19 juni 2024 – 235,00 euro
Maandagavond 16, 23 en 30 september 2024 – 19u30 – 21u45 – 235,00 euro
Woensdagavond 13, 20 en 27 november 2024 –  235,00 euro

Aandachtsacademie Mathieu Devies hartcoherentie training online