Hartcoherentie & Tai Chi / QiGong

in samenwerking met Tsoe Tsan Yang

Sleutels tot innerlijke rust, welzijn en lichaamsbewustzijn.

Mind & Breath & Posture - as a vehicle to come to the present moment, with body & mind united.

Wil je je welzijn een boost geven en de sleutels tot innerlijke rust en verbinding met jezelf ontdekken?

Aan de hand van de kennis van de basisprincipes van Tai Chi, Qi Gong en hartcoherentie delen we een gemeenschappelijke taal.
We nodigen je graag uit om deze helende technieken te ervaren en om de neurofysiologie in de diepte te begrijpen.

Aandachtsacademie Tai Chi Hartcoherentie Melle Compagnie Bougie

Het is niet alleen belangrijk om meer energie te verkrijgen, maar ook om bewuster en beter met die energie om te leren gaan.”

In de ochtend dompelen we ons onder in de fascinerende wereld van ons hart en hartritmevariatie (HRV). We ontdekken samen de verbazingwekkende voordelen van hartcoherentie ademwerk, zoals meer innerlijke veerkracht, een verhoogd gevoel van mentale helderheid en emotioneel welzijn. We leren een eenvoudige ademhalingstechniek die je zenuwstelsel in balans brengt. Tijdens de voormiddag, gebracht door klinisch psycholoog en ademtherapeut Mathieu Devies, duiken we diep in de neurobiologie van ons zenuwstelsel. Je leert hoe stress, onveiligheid en trauma ons zenuwstelsel beïnvloeden. Deze waardevolle inzichten geven een kader dat essentieel is voor het helen van chronische stress of trauma en voor het herstellen van verbinding met jezelf, je lichaam en de wereld om je heen.

 
In de namiddag zullen we ons richten op de helende kracht van Tai Chi en Qi Gong. Laat je leiden door vloeiende, gracieuze bewegingen die je balans, flexibiliteit, lichaamshouding en innerlijke kracht bevorderen. Tai Chi en Qi Gong zijn niet alleen uitstekende manieren om fysieke gezondheid te verbeteren, maar ook essentieel voor het bevorderen van emotioneel en mentaal welzijn, en voor het cultiveren van een diepe verbinding tussen lichaam en geest.


Tijdens onze Tai Chi- en Qi Gong-sessies zal Tsoe Tsan zachte, eenvoudige bewegingen demonstreren die je meer bewust maken van je lichaam en geest. Deze bewegingen kunnen helpen om je innerlijke rust te behouden of terug te vinden en om je concentratie te verbeteren. Daarnaast dragen ze bij aan je fysieke herstelproces en helpen ze je om meer energie te krijgen.

In de namiddag leren we enkele basisroutines die je thuis verder kunt verdiepen

Mathieu Devies Aandachtsacademie Samenwerking met Tsoe Tjan voor Tai Chi

Praktisch

Wanneer: zaterdag 28 september 2024 – 09u30 – 17u

Locatie: Melle – Compagnie Bougie

Prijs: 135,00 euro inclusief BTW

Inschrijven: https://theembodiedmind.be/workshop-retraits/