Een integratieve bijscholing voor therapeuten, seksuologen, hulpverleners en bemiddelaars.
Verbinding maken tussen wat zich in je brein afspeelt, welke emoties je voelt en hoe je fysiek reageert, staat centraal in het opleidingsaanbod van de Aandachtsacademie. Of je nu een hartcoherentietraining, een vorming over de polyvagaaltheorie of een andere training volgt.
Deze opleiding is voor therapeuten, seksuologen, hulpverleners en bemiddelaars die:
Een integratieve opleiding met als doel het verwerven van een theoretische basis en de hiermee verbonden werkhypothesen, methodieken en technische vaardigheden voor een procesmatige begeleiding van paren.
De theoretisch basis wordt gevormd door :
Er wordt aandacht besteed aan de inhoud en het verschil tussen de verschillende modellen en theorieën over partnerrelatietherapie; de verschillende benaderingen worden kritisch getoetst.
De opleiding is ook een leerervaring waarbij deelnemers hun eigen denken over partnerrelatie en eigen ervaringen in relaties onderzoeken. Het verkennen van de invloed van eigen denkbeelden en aannames over partnerschap is een belangrijk onderdeel van het leerproces van de deelnemers.
Theorie, methodiektraining en casuïstiekbespreking worden afgewisseld en systematisch opgebouwd. Specialisten worden uitgenodigd om hun theorie nader toe te lichten en in te oefenen in rollenspel. Daarnaast is er een voortdurende terugkoppeling van het geleerde naar de eigen werkpraktijk via casuïstiekbespreking en supervisiemomenten.
Specifieke thema’s die uitgewerkt worden:
Blok 1: Intake en contract
Blok 2: Interactie en kwetsbaarheid
Blok 3: Emotionally Focused Therapy (EFT); verbinding, hechting en differentiatie
Blok 4: Bouwwerk voor een goede relatie: intimiteit, seksualiteit, passie
Blok 5: De partnerrelatie in een wereld van relaties : de geschiedenis en de bredere context
Blok 6: Integratie en supervisie
Iedere deelnemer bereidt schriftelijk (en indien gewenst met videofragmenten) een casus voor waarbij blijk wordt gegeven van de integratie van de opgedane kennis of een bepaalde methodiek wordt uitgediept. Tijdens dit blok komt ieder individueel aan bod.
Een casus kan uitgediept worden aan de hand van 1 specifieke theorie ofwel worden daar de verschillende handvaten op toegepast. Een persoonlijke reflectie is belangrijk.
Veronique Bundervoet: psycholoog, maatschappelijk assistent, systeemtherapeut, relatietherapeut en opleider.
In 2011 verliet Veronique het reguliere werk om een eigen therapeutisch centrum op te richten (PTC Gent).
Mathieu Devies: psycholoog, systeemtherapeut, relatietherapeut en opleider.
Mathieu heeft zijn eigen praktijk in Oosterzele (de Aandachtsacademie) waar hij naast koppels vooral met stress en burn-out en trauma bezig is.
Deze jaartraining werd geërfd van Jan Lens en May Michielsen van de School voor Relatietherapie. Wij hebben er een eigen kleur aan gegeven door ook met andere experten te werken.
Ilse Penne: psycholoog, seksuoloog en opleider systeemtherapeut. Ze werkt in het centrum Geestelijke Gezondheidszorg Waas en Dender te Dendermonde. Ze schrijft en spreekt regelmatig als gastdocent over het thema ‘het verbeteren van de intieme en seksuele relatie via koppeltherapie’. Ze is verbonden als opleider aan de vierjarige opleiding familie-en systeempsychotherapie van het IPRR.
Cindy Schepers: Relatietherapeute en experte rond nieuw samengestelde gezinnen. Zij werkt als relatietherapeute in haar praktijk in Bierbeek.
Certificaat
Afgestudeerde psychotherapeuten ontvangen het certificaat van ‘Gespecialiseerde jaaropleiding tot Relatietherapeut’. Anderen verwerven een getuigschrift ‘Gespecialiseerde Jaaropleiding in de relatietherapeutische vaardigheden’.
Locatie
De workshop wordt georganiseerd Aalst, Square Jacques Geerinckx 3.
Prijs
€1.950 excl btw.
Info / data en inschrijven: https://www.school4power.be/workshops/jaartraining-relatietherapie/
Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.