Beter worden in stress

Ik hoor jou denken: "Alweer een artikel over stress?". Is hierover intussen niet alles gezegd en geschreven? Nee dus. Met plezier voeg ik er één blog artikel aan toe. :)
Aandachtsacademie Mathieu Devies Blogartikel Beter worden in stress Kelly McGonigal
Ik hoor jou denken: “Alweer een artikel over stress?”. Is hierover intussen niet alles gezegd en geschreven? Nee dus. Met plezier voeg ik er één blog artikel aan toe. 🙂
Aandachtsacademie Mathieu Devies TED talk Weiyang Xie

De TED talk van Kelly McGonigal is waanzinnig interessant om verschillende redenen.
Hieronder vind je alvast drie teasers om jou voldoende te verleiden om 14 minuten en 28 seconden van jouw kostbare tijd te spenderen:

  • Jouw gedachten en overtuigingen over stress kunnen de biologie van moed creëren, of hebben de macht om je ziek te maken.
  • De lichamelijke hormonale stressrespons heeft een ingebouwd systeem om veerkracht op te bouwen, namelijk het opzoeken van menselijke verbinding en zorg.
  • Kiezen voor een nieuwe stressvolle job of een sabbatjaar? Het zoeken naar ´betekenis´ in het leven is gezonder dan het willen vermijden van ongemak. Kies om datgene te doen wat in het leven voor jou betekenisvol is en vertrouw er op dat je de stress die met deze keuze gepaard gaat, aankan.

Tip: er zijn Nederlandse ondertitels. Deze kan je in de youtube speler activeren.

Veel onderzoeksplezier met bovenstaande interessante TED talk over het thema stress en stresshantering.
groet,
Mathieu

Mathieu luistert én voelt tussen de lijnen door. Ook legt hij helder uit wat er ‘technisch’ in mijn hersenen gebeurt. Die combinatie maakt hem uniek als psycholoog.

Eens kennismaken? Aftasten of het klikt?

Facebook
LinkedIn
Email
Print

Op de hoogte blijven van nieuwe blogartikelen en trainingen?

Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.